Éjszakai horgászat
Blog

Éjszakai horgászat

Az éjszakai horgászat egy teljesen más műfaj a nappalihoz képest. Egy kicsit több tudást és előkészületet igényel, így jobb ha felkészülten megy az ember egy ilyen horgászatra. Cikkünkből megtudhat néhány tippet, melyek elengedhetetlenül fontosak dolgok a siker érdekében, a horgásztó partján.

Időben való megérkezés az éjszakai horgászatra

Fontos, hogy még az éjszaka beköszönte előtt időben érkezzünk meg a kiszemelt helyre, hiszen ezzel jelentősen megkönnyíthetjük a dolgunkat. Elsősorban azért fontos ez, mivel világosban sokkal könnyebben tudunk tájékozódni. Ezáltal a megérkezés után, a hajóból való kipakolás és a horgászbot(ok) összeállítása egy jóval egyszerűbb folyamattá válik.

Világítás használata

Érdemes legalább egy fejlámpa használata éjszakai horgászat során, azonban az sem árt ha egy két kisebb lámpát elhelyezünk az éppen aktuális horgász területünknél. Ezek használata biztonsági szempontból nagyon fontos, hiszen megfelelő világítás mellett lecsökken az esélye annak, hogy véletlenül megsérüljünk, továbbá jobban is tájékozódhatunk.

Érzékeny bot és damil

Attól függetlenül, hogy van világításunk, még mindig kissé nehézkésen lehet látni, ha kapás van. Éppen emiatt remek trükk, hogyha egy érzékeny bot és damil kombinációját használjuk. Ez segít felgyorsítani reakcióképességünket, így gyorsabban be tudunk vágni a halnak.

A csali mozgatása az éjszakai horgászat során

Meglepően hasznosnak bizonyuló tanács a csali mozgatása, hiszen a halak éjszaka nem látnak, ezáltal a szonár érzékeikre vannak bízva. Ezen érzékek révén azonban minden apró mozgást megészlelnek. Ebből következtetve, ha csak minimálisan is megmozgatjuk a csalit, az segíthet a halak kifogásában.

Szállás a horgászathoz

Magyarország bővelkedik olyan wellness szállodákkal, melyek tó partján állnak és a kedves vendégek hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek. Amennyiben csak a család egyik tagja kedveli a horgászatot, a többiek pihenhetnek és kényeztethetik magukat a szálloda wellness részlegein.