Neymar fizetése
Blog

Neymar fizetése

Neymar da Silva Santos Júnior, vagy röviden csak Neymar, a futball világának egyik legismertebb és egyben legjobban fizetett sztárja. A brazil játékos hosszú éveken keresztül játszott a spanyol FC Barcelona csapatában, majd 2017-ben egy rekordösszegű átigazolással csatlakozott a francia Paris Saint-Germain együtteséhez. Azóta ismételten megerősítette pozícióját a világ egyik legjobb futballistájaként, ezenkívül nem csak a pályán nyújtott teljesítménye, hanem Neymar fizetése is figyelemre méltó. Részletesen áttekintjük Neymar fizetését, és feltárjuk, hogy hogyan lett ő a világ egyik legjobban kereső sportolója.

Rekordátigazolás – Neymar érkezése a PSG-hez

2017 augusztusában Neymar számára elképesztő rekordösszegű átigazolás történt, amikor a Paris Saint-Germain 222 millió eurót fizetett a Barcelonának a játékos szerződésének felbontásáért. Ez az összeg azóta is a legmagasabb átigazolási díj, amit valaha is kifizettek egy focistáért. Ezzel a lépéssel Neymar azonnal a figyelem középpontjába került, emellett egy olyan csapat tagja lett, amely komoly ambíciókat táplált a nemzetközi sikerre.

A PSG és Neymar szerződése

Neymar a PSG-hez való csatlakozásakor öt évre szóló szerződést írt alá, ami 2022 nyaráig érvényes volt. Azonban később a PSG meghosszabbította szerződését, és a játékos most már 2025-ig kötelezte el magát a francia klub mellett. Az új szerződés alapján Neymar havi 3 millió eurós fizetést kap, ami hihetetlenül magas összegnek számít még a futball világában is.

Neymar fizetése az évek során

Neymar fizetése hatalmas mértékben változott az évek során, amióta a PSG-hez csatlakozott. Első évében a klubnál, 2017-ben, Neymar havi 2,7 millió eurós fizetést kapott, ami már önmagában is elképesztő összegnek számított. Azonban a PSG a szerződés hosszabbításakor további juttatásokat, sőt bónuszokat is felajánlott Neymarnak, ami miatt a havi fizetése 3 millió euró feletti összegre nőtt.

A reklámbevételek szerepe

Neymar nem csak klubjától, hanem számos reklámszerződésből is jelentős bevételt szerez. Olyan híres márkákkel állnak mellette, mint a Nike, a Gillette és a Red Bull. Ezek a szerződések jócskán hozzájárulnak a havi bevételeihez, melyek mellett Neymarnek egy saját divatmárkája is van, ami további lehetőséget biztosít a bevétel növelésére.

Vitatott fizetések

Neymar fizetése számos vitát is kiváltott a futball világában. Sokan úgy vélik, hogy túlfizetett, és hogy az ilyen magas fizetések negatív hatással vannak a sportágra, mivel növelik a klubok pénzügyi terheit. Emellett a COVID-19 járvány idején, amikor sok klubnak jelentős bevételkiesése volt, Neymar havi 3 millió eurós fizetése tovább növelte a kritikát.

Neymar védelme

Neymar és a PSG vezetősége mindig is határozottan védelmezték a játékost a fizetése kapcsán. A klub elnöke, Nasser Al-Khelaifi, többször is kijelentette, hogy Neymar fizetése megalapozott, továbbá hogy a játékos a pályán kívül is komoly értéket képvisel a klubnak. Emellett Neymar is többször hangsúlyozta, hogy azért érdemel ilyen magas fizetést, mert a pályán kiváló teljesítményt nyújt, amivel a PSG sikereihez is nagyban hozzájárul.