Sport játékok
Blog

Sport játékok

Nagy feladat azon sport játékok megtalálása, amely inspirál. Szórakoztatónak kell lennie a rendszeres testmozgásnak. Ha még mindig a sportját keresi, gondolja át, mit vár el a sporttól.

 • Erősítse az állóképességét és állóképességét?
 • Fürgesebbé válni?
 • Edzeni az izmokat?

A sport játékok testalkatának és preferenciáinak is megfelelnie kell, és könnyen beépíthető a mindennapi életbe. Próbáljon reggel sportolni, akkor este nem kell motiválnia magát.

Egyedül sportolna vagy csoportban

Hasznos lehet emlékezni arra, amit gyermekkorában élvezett. Vándoroltál a mezőkön vagy a parkokban, vagy inkább együtt játszottál bent egy baráttal? Inkább egyedül sportolna, vagy fontos számodra a társaság egy csoportban? Szüksége van fix célokra, hogy motiválja magát, vagy gyakorol-e nyomást? Miután magad megválaszolta ezeket a kérdéseket, képes lesz szűkíteni a számodra esetleg megfelelő sportágakat.

Néhány egészségbiztosító társaság az Ön típusa alapján kidolgozott javaslatokat a sportoláshoz. Például azonnal tesztelheti magát online a DAK-ban. A HKK négy különböző sportághoz javasol megfelelő sportot.

Ihletet kaphat barátaitól vagy kollégáitól is. Csak próbáljon ki néhány sportot. Két vagy több sportot is kombinálhat, például egy állóképességi sportot, mint például a kocogást, a kerékpározást vagy az úszást, az izmokat erősítő edzéssel, mint a jóga vagy a pilates.

Sportoljon, mindenki számára van valami ezekben a sport játékok

A túra ideális a friss levegőn való tartózkodáshoz. Ezekkel a sportokkal elsősorban a szív- és érrendszerét edzi, és a természetben sportolhat.

 • Futás: Kezdhet egy jó futócipővel. A sport mindenekelőtt alkalmas mindennapi használatra. Minden sporttípusra alkalmas: Vagy kényelmesen futhat egyedül, vagy csatlakozhat egy futócsoporthoz. Ambiciózus emberek edzenek a következő versenyre.
 • Séta: A kocogás lazább változata. A nordic walking segítségével a váll és a kar izmait a sétabotokkal is edzeni kell.
 • Túrázás: Túrázhat barátaival és családjával.
 • Kerékpározás: Kerékpárral végezze el a feladatait. Így végezze az edzéseket szinte oldalt.
 • Korcsolyázás: Ha gyerekkorában görkorcsolyája volt, próbálkozzon újra. Választhat a görkorcsolya és a korcsolya között, amely olyan, mint a sífutás hó nélkül, és a gördeszkázás között.
 • Testépítés: Ez a sport az izmok maximálisra való fejlesztéséről szól. Igazából ez nem is egy sport, hanem mondhatni életmód. A testépítésben jelen van az egészséges táplálkozás és a testépítő edzés.

Ismerünk mindannyian néhány nagyon híres testépítőt, mint Arnold Schwarzenegger vagy Ronnie Coleman.

sport játékok a vízi rajongóknak

A vízi sport játékok számos lehetőséget kínálnak a természetben való testmozgásra. Ha jobban érzi magát a vízen, próbálja ki például ezeket a vízi sportokat:

 • Úszás: Az állapotának edzéséhez köröket kell úsznia. A vízben való mozgás könnyű az ízületeken, emellett a kar és a hát izmait is edzeni kell.
 • Kajak vagy kenu: Az evezővel a vállizmokat is erősíted. Lehet lazán siklani a vízen, vagy csoportosan túrázni a vízben.
 • Szörfözés: Minden izmot edz, és egyensúlyérzékét is. Kipróbálhatja a szörfözést vagy a stand-up pancsolást. A szörfdeszkára állsz, és a vízen evezel.
 • Aqua aerobic: Itt edzheti izmait és rugalmasságát egy csoporttal a vízmedencében. A vízállóság ellen dolgozik. Számos medence vagy akár a felnőttképzési központok kínálnak tanfolyamokat.

Csoportos sport játékok

Ha fontos számodra, hogy sportolás közben csinálj valamit másokkal, akkor ezek a sportok az Ön számára:

 • Labdajátékok: A futballtól a teniszig minden bizonnyal voltak olyan sport játékok, amely fiatal korodban tetszett. Létrehozhat egy szabadidős csapatot barátaival, vagy többet megtudhat a régiójában zajló eseményekről a sportklubokban vagy az interneten.
 • Jóga és pilates: Ezeket a sportokat szakértő irányításával kell megtanulnia. Ezt követően vagy folytathatja a gyakorlást egy csoportban, vagy otthon egyedül. A mozdulatok erőt, rugalmasságot és kitartást edzenek.
 • Tánc: Szereted a mozgást és a zenét, majd nézd meg a sok táncstílust. Nem kell, hogy balett vagy társastánc legyen. Például az utcai tánc vagy a Zumba egyszerre segíti az állóképességet, a koordinációt és a rugalmasságot. Számos tánciskola vagy a felnőttképzési központ kínál tanfolyamokat.

Egyet ne feledjen el. Bármit is sportol a vízivás nagyon fontos, hogy hidratált maradjon. Ha teheti fogyasszon lúgos vízet, hogy csökkentse a gyomorsavat. Amennyiben gyomorsav problémákkal és refluxal bajlódik, abban az esetben főként ajánlott a lúgos víz.