Ablakszigetelés gumi
Blog

Ablakszigetelés gumi

Az ablakszigetelés gumi segítségével első lépése az, hogy megfelelő figyelmet fordítson a használt üveg típusára. Általánosságban az akusztikai szigetelési teljesítményt a kettős és többszörös üvegek távolsága, és mindenekelőtt a lemezek vastagsága határozza meg. Tekintettel arra, hogy magukban a több üvegben a légrés vastagsága gyakran szerény, általában ez utóbbi tényező befolyásolja a fő hatást a keretek teljesítményére.

Ablakszigetelés gumi segítségével

Az akusztikus ablakszigetelés gumi segítségével a leghatékonyabb üveg a többrétegű üveg. Ezt az egymásra helyezett rétegek közötti sűrűség állandó változása és a lapok közötti műanyag film alacsony rugalmassági modulusa jellemez. Valahányszor egy hang áthalad az ilyen típusú üvegen, a hang abszorpciója megtörténik. Ez mind a ragasztófólia tömegében, mind magában az üvegrétegekben, amíg a hang következetes csillapítását el nem érik. Miután megállapította, hogy az ideális választás a többszörös vagy legalább kettős üvegezés, a legjobb hangszigetelés 20 mm-nél nagyobb légrésekkel lenne. Ezeket csak kettős ablakokból vagy kettős keretű ablakokból lehet elérni, ablakszigetelés gumi segítségével.

A dupla ablakos megoldás nagyon népszerű a legzajosabb, forgalomigényes városokban. Mivel az üvegtáblák, a vázak és a tömítőcsuklók egyaránt megduplázódnak, így biztosítva a maximális szigetelést. Közbenső megoldás, mind a konfigurációban, mind a termo-akusztikus teljesítményben, az egyablakos ablakszigetelés és a duplaablakosok között a kettős mozgatható kerettel rendelkező ablak megoldás.

Hangszigetelés és hőszigetelés

Az illesztések fontos elemet képeznek az ablakok zajtól való leválasztásában, mivel biztosítják a légzárást és csillapítják a hangszigetelés és az üveg rezgéseit. Ez az utóbbi szempont nagyon fontos. Amikor egy üveglemezt eltalál egy hang, az rezegni kezd, és továbbítja ezt a rezgést a hang eredetével ellentétes oldalon lévő levegőbe. Ezért a lap rezgésének csillapítása csökkenti a hangátvitelt. Az üveg hatékony rögzítése a szövetekhez üveghanggyöngyök, tömítések és szintetikus anyagokból készült tömítések alkalmazásával. Ezek alkalmasak a hangrázkódások elnyelésére, lehetővé teszi az üveg légzárásának és következésképpen az ablak hangszigetelésének növelését. A zaj mellett egy jó ablaknak is szigetelnie kell az otthont a hőveszteségtől. Ebben az esetben is hőszigetelés szigetelőfóliát kell használni az ablakokhoz, hogy minden olyan elemet elkülönítsünk, amely az „ablakrendszert” alkotja, hogy elkerüljük a hőeloszlást és a huzatot. Bár igaz, hogy az ablakokból érkező huzatok bizonyos mértékben hozzájárulnak az egészséges levegőcseréhez. Ennek ellenére a beszivárgások nem lehetnek túlzott mértékűek, ellenkező esetben a túlzott hőeloszlás és az életkényelem arányos elvesztése az eredmény, ezért ajánlott az ablakszigetelés gumi.

A huzat korlátozása érdekében karbantartást kell végezni az ablakokon, és rendszeresen cserélni kell az ajtóütközőkön elhelyezett tömítéseket. Szilikont kell felhordani az ablakkereten található apró beszivárgásokra, vagy a klasszikus „nagymama gyógymódját” kell alkalmazni, vagy huzat kizárót kell használni. kolbász, jó ár-érték arány mellett.

Az üvegezett felületek

Az első tipp az egyetlen üvegtábla cseréje dupla üveggel. Ha ez nem lehetséges, akkor érvényes alternatíva lehet egy második ablak telepítése a régi előtt vagy mögött. Ha viszont az ablakok szigetelése egy nagyobb felújítási projekt része, akkor az ideális megoldás az ablakkeret teljes cseréje hőszigetelő kettős üvegezéssel. A barkácsolás szerelmesei számára egyszerű és olcsó beavatkozás, bár nem a leghatékonyabb, visszaverő napfólia felszerelése az ablaküveg felületére, amely ráadásul üvegtörés esetén megtartja a szilánkokat és kiszűri az ultraibolya sugárzást. A doboz szigetelése meglehetősen egyszerű és olcsó is. Feltéve, hogy a redőny körül legalább pár centiméteres hely van a szigetelőelem felszereléséhez. Ezt könnyű megvásárolni és felszerelni. A szigetelés jobb rögzítéséhez azonban célszerű habosított habot is használni.

Az ablakok helyes és teljes hőszigetelt és akusztikus szigetelése ezért hatékonyabb energiamegtakarítást és egyben nagyobb életkomfortot tesz lehetővé, megkönnyítve a mindennapi életet és békésebbé. Az optimális eredmény elérése érdekében mindig az a tanács, hogy forduljon szakemberhez és kérjen árajánlatot az ablakok szigeteléséhez.