• Üdvözlünk megújult weboldalunkon! Látogass el mérkőzéseinkre és szurkolj nekünk! Kövess bennünket facebookon is!
  • Szeretnél sportolni? Érdekel a kézilabda? Szeretnéd kipróbálni magad? Itt a lehetőség, jelentkezz!
  • Várjuk minden kézilabdát szerető lány jelentkezését csapatainkba. Részletek: lodieszter@szegedkkse.hu

TÜ-KÖRKÉP
Január 30, 2020

Szeged- Budapest- Csallóköz- Győr- Szeged....Utinapló.Egy kicsit rendhagyó módon, egyesületünk a téli szünet után edzőmérkőzésekkel tűzdelt körútra vitte a 2006 és 2007-es születésű csapatait.
Kézilabdás berkekben tudvalevő, hogy ezen korosztályaink igen nagy gólkülönbséggel nyerik a gyermekbajnoki mérkőzéseiket és szerettük volna megtudni, hogy mennyire reális az a kép, amit látunk, hogy hol is tartunk valójában? 

A dél-alföldi régióban a csapatokat oda-vissza ismerjük már, az összecsapásainkból rendre mi kerülünk ki győztesen, ezért az ország másik oldalára - sőt még annál is tovább - utaztunk tapasztalatszerzésre. Az elmúlt évek alatt hébe-hóba találkoztunk már a Fradival, a Győrrel mostanában többször is kiélezett mérkőzéseket játszottunk, ha összekerültünk egy tornán és tudjuk, hogy mindkét csapat utánpótlása erős, így tehát rájuk esett a választásunk.

2020.01.24-én péntek: reggel útra keltünk és délben, illetve 14:00-kor már az egykori FTC kiválóságok,  Szarka Éva és Pádár Ildikó által irányított csapatokkal mérkőztünk. Azon az élményen túl, hogy így személyes találkozónk is volt a kézilabdás ikonokkal - akik nem mellékesen nemcsak játékosként, hanem emberként is nagyon szerethetőek - remek tapasztalatszerzésnek bizonyultak a mérkőzések.
A kései ebéd elfogyasztása után ismét buszra szálltunk és a szlovákiai Csallóközaranyosra vettük az irányt, ahol a helyi Sportcsarnokban kialakított szobákban foglaltuk el szállásunkat. A vendéglátás remek volt!

2020.01.25. szombat: A Cell kupán döntőt játszottunk a Dunaszerdahely csapatával, akik megkötések nélkül játszanak a szlovák bajnokságban, eltérő játékkultúrájukkal szintén új élményt, frissítést jelentettek számunkra. 

Sajnos körutunkkor, a 2007-es csapatból több meghatározó játékos is lebetegedett, így  velük nem tudtuk a várt színvonalú izgalmas mérkőzést játszani.  A meglepetés azonban nem maradt el, ugyanis a 2006-os csapatunkkal, a számunkra még ismeretlen ( a magyar bajnokságban ez, ebben a korosztályban, nem megengedett), hét a hat ellen játszottak ellenfeleink. Lányaink jól oldották meg a feladatot és bár volt egy kis kavarodás a kezdetekben, végül nagyon jól alkalmazkodtunk.

Délutánra Csallóközaranyoson szerveztünk mérkőzéseket. A korosztálybeli különbség miatt, kisebbjeinknek a derby laza edzésnek bizonyult de a 2006-osoknak igazi kihívás volt, hiszen zömében 2004-2005-ös születésű, teljesen más sebességgű és játékstílusú csapattal játszhattunk. 

2020.01.26.vasárnap: Reggeli után Győrnek vettük az irányt. Hála Róth Kálmán szervezésének, körutunk megkoronázásaképp,  a Győri  ETO KC-val és a Mosonmagyaróvárral, egy 3-3 csapatos felkészülési tornán vettünk részt. A Győrrel való mérkőzést mindenki izgatottan várta, hiszen ez volt az igazi fokmérőnk ebben a sorozatban. A 2007-es lányok csatájából most a Győr került ki győztesen, ám a 2006-osok, átlépve saját árnyékukat, kimagaslót játszottak és győzni tudtak.


Összességében, minden szempontból, egy nagyon jó és tanulságos hétvégén vagyunk túl. Megállapítást nyert, hogy a kép a realitást mutatja, mindkét csapatunk valóban a legjobbak között van!


Köszönet : Zsiga Gyulának, hogy hitt bennünk és megengedte ezt a rendhagyó utazást, Szarka Évának (FTC), Svec Somogyi Rékának (Csallóközaranyos), Brunczvik Kovács Tündének (Dunaszerdahely), és Konkoly Tamásnak (Győri ETO KC) hogy segédkeztek a szervezésben és végül de nem utolsó sorban köszönet Miklósné Kocsis Évának és csapatainak az alázatos munkáért, nem csalódtunk bennük, többedjére is bebizonyították, hogy méltók voltak erre az utazásra!


PC Trade Szeged 2006: Hargitai Norma, Bacsa Szilvia- Fejes Boglárka, Konkoly Zsuzsanna, Kapás Réka, Kószó Milla, Hámori Zsuzsanna, Bajusz Anna, Tóth Amina, Dobó Kitti, Tóth Sára, Dani Zita, Szöllősi Fanni
Edző: Miklósné Kocsis Éva- "A 2006-os csapat terhelése extra erősségűre sikeredett, akik végig becsületesen megküzdöttek minden ellenféllel szemben. Örömmel töltött el, amit láttam tőlük a pályán, nem csak játékban, hanem mentalitásban, összetartásban, akaratban is! A csapat zöme hatodik éve együtt dolgozik, négyen csatlakoztak hozzájuk négy éve, és néhányan még menet közben. Igen erős kötelék alakult ki a csapatban, amit Hámori Zsuzsi remekül egyben tart! "

PC Trade Szeged 2007: Majoros Gréta, Tóth Fédra- Maczkai Boglárka, Réti Bíborka, Vadkerti Luca, Sohár Noémi, Szerafimovszky Vanda, Kádár Luca, Bajusz Boglárka, Seres Liza, Gyuris Eszter, Barna Izabell, Szarvas Csenge, Báló Gréta, Kollár Kitti
Edző: Miklósné Kocsis Éva- "2007-es csapatunknak az ellenfélnél lévő betegségek miatt közepesebb mérkőzések jutottak, így ők nem is tudtak annyira felkeményedni a győri mérkőzés előtt. Ott sem volt akaratban hiány, nagyon akartak nyerni ezt éreztem a lányokon, de a sok technikai hibánk megfogott bennünket! Elkeseredésre semmi ok, ők még most nyáron kerültek össze, illetve tavaly voltak már közös edzések, de nekik még össze kell érni minden tekintetben. Nagyon tehetséges, szorgalmas társaság, akik szintén szép jövő előtt állnak!"


A körútról készült képeket az alábbi linken lehet megtekinteni:

https://photos.app.goo.gl/R7igTRiLehkhoHnU8Friss híreink

Több mint tisztes ...

Február 17, 2020

TÜ-KÖRKÉP

Január 30, 2020