• Üdvözlünk megújult weboldalunkon! Látogass el mérkőzéseinkre és szurkolj nekünk! Kövess bennünket facebookon is!
  • Szeretnél sportolni? Érdekel a kézilabda? Szeretnéd kipróbálni magad? Itt a lehetőség, jelentkezz!
  • Várjuk minden kézilabdát szerető lány jelentkezését csapatainkba. Részletek: lodieszter@szegedkkse.hu

Az NB I-ben folytatja csapatunk felfedezettje
Június 13, 2019

A PC Trade Szegednél folyó tehetséggondozás és szakmai munka újabb nagy elismerése, hogy nagyon fiatalon kapott NB I-es lehetőséget a pályafutását Szegeden kezdő edző. 

Az egyik szemünk sír, a másik nevet. Sír, mert távozik egy remek szakember a klubtól, nevet, mert büszkék vagyunk rá, hogy nálunk kezdte a pályafutását és az itt elért eredmények alapján kapott lehetőséget az élvonalban. Csapatunk vezetőedzőjét, Vojkovics Gyulát az idei bajnokság aranyérmese és ezzel az első osztályban induló Szent István SE csapata szerződtette . 

Gyula 2018 januárjában vette át a felnőttcsapatunk irányítását, mint pályakezdő, fiatal és az utánpótlásban remek munkát végző edző. Az előző szezonban, a Bakó Botond által megkezdett munkát folytatva, ezüstérmes helyen zárt a lányokkal, majd az új bajnokságra kapott igazán nagy feladatot: egy fiatal, de ütőképes csapatot kellett építenie. Az ősz ugyan ráment az építkezésre, de a tavaszi szezon már egyértelműen megmutatta, hogy remek szakmai munka folyik a csapatnál. Vojkovics Gyula 36 bajnoki és kupameccsen ült a PC Trade Szeged kispadján, 19 győzelem, 5 döntetlen és 12 vereség volt a mérlege.

"Váratlanul élt a SZISE megkeresése, nem terveztem, hogy elmegyek Szegedről."-vázolta döntése hátterét Vojkovics Gyula- "Át kellett gondolnom és gondolnunk a családommal is, a lányom csak 2 hónapos, de végül úgy döntöttünk, hogy elfogadom az ajánlatot. Nagyon jól éreztem magam Szegeden, a csapatnál, szerettem együtt dolgozni a lányokkal. A megkeresés is egyértelműen azért jött, mert egy jól, olykor talán erőn felül is teljesítő csapatot építhettem, amiben remek partner volt minden játékos. Az új edzőnek egy olyan csapatot hagyok itt, amellyel én is nagyon szívesen dolgoznék tovább. Fiatalok, nagyon szeretik a kézilabdát, úgyhogy jó lesz velük dolgozni."

Büszkék vagyunk rá, hogy vezetőedzőnk az élvonalban kap lehetőséget, de az élet természetesen nálunk sem áll meg. Klubunk szakmai vezetése már elkezdte keresni az új trénert.

"Nem volt bennem egy csepp rossz érzés sem, amikor Gyula felhívott a hírrel. Gratuláltam neki és örülök, hogy ilyen lehetőséget kapott."- mondta Vadkerti Attila, klubunk stratégiai igazgatója- "Az, hogy a vezetőedzőnket egy élvonalbeli együttes hívta dolgozni, bizonyítja, hogy jó úton járunk és folytatnunk is kell ezt az utat. Az előző bajnokságban megkezdett munkát folytatjuk, célunk nem változott. Döntően szegedi játékosokból álló, fiatal és ütőképes csapatot szeretnénk építeni, amelyik eséllyel pályázik majd az élvonalbeli szereplésre is. Keretünkben kevés változás lesz, így az új vezetőedzőnk remek alapokkal kezdheti a munkát. A tárgyalásokat megkezdtük, rövid időn belül bejelentjük, hogy ki lesz az aki átveszi a csapat irányítását."- tette hozzá.

Játékoskeretünkben kevés mozgás várható nyáron, néhány játékos cserélődik csupán. Az érkezőkről és távozókról rövidesen hírt adunk. Csapatunk a felkészülést július utolsó heteiben kezdi meg.

Friss híreink

Gyermekbajnokság: ...

November 11, 2019

Taroltunk a XV. ...

November 01, 2019